Lijfrente

.Minimale looptijd

Een eis die aan een periodieke uitkering wordt gesteld is dat er een minimale mate van onzekerheid moet bestaan, wat wordt uitgedrukt in een sterftekans van 1 %. De sterftekans bepaalt vervolgens de minimale duur van de verzekering.

Bij de berekening van de sterftekans bij een direct ingaande lijfrente op twee levens zijn er een tweetal berekeningsmethode mogelijk.

  • Gecombineerde sterftekans

Wanneer een verzekering op twee levens wordt gesloten, wordt de 1% sterftekans berekend aan de hand van de gecombineerde sterftekans van de twee verzekerden. Dat betekent dat de minimale duur van de verzekering dan relatief lang moet zijn.

  • Enkelvoudige sterftekans

Een andere methode is de berekening van de sterftekans van de afzonderlijke levens. Deze methode wordt gehanteerd bij nieuwe regime lijfrenteverzekeringen. Op deze manier kan de looptijd aanzienlijk worden verkort. Voorwaarde bij deze berekening is dat de verzekerde lijfrente uitkeringen afzonderlijk op de polis worden vermeld.

Vanzelfsprekend kunt u ook een offerte aanvragen voor een direct ingaande lijfrente tegen een minimale looptijd.

.Voorbeeld II

Michiel Bijman uit Zeist is 51, gelukkig getrouwd en in het bezit van drie kinderen, ontvangt dit jaar een expiratiekapitaal van 4 ton uit een oud regime lijfrentepolis.

"Ruim voor de expiratiedatum heb ik Checkjepensioen benadert met een aantal specifieke wensen, zo wilde ik mijn studerende kinderen als begunstigde opgeven en wilde ik een flexibele verzekering welke tussentijds aan te passen was.

Voorbeelden
 
. Populaire diensten

Gouden handdruk
Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Lijfrente
Magento
Onafhankelijk advies over de gouden handdruk, wat is de beste besteding van uw gouden handdruk?Onafhankelijk vergelijken van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een aanbieding op maat en advies over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.Onafhankelijk vergelijken van een gegarandeerde direct ingaande lijfrente. Vrijblijvend advies voor uw lijfrente. Laat uw Magento webshop, applicatie of game ontwikkelen door Magento specialist Jaagers BV uit Nijmegen.